Pozvánka na výstavu a koncert

Dovolujeme si Vás pozvat na první letošní vernisáž výstavy šesti umělců s názvem

PIJEME HERBICICDY A KOUŘÍME SMOG

Galerie CoCo, Dobrš, 29. června od 16:00 hod.

kurátorka: Tereza Špinková

Výstava v galerii CoCo volně navazuje na výstavu uskutečněnou v Galerii Kabinet Chaos u Veroniky Bromové na začátku května tohoto roku. Většina členů STŘEŠOVICKÉ KRAMLE se profesionálně věnuje vizuálnímu umění, přičemž často dochází k vzájemné inspiraci mezi hudebním a výtvarným vyjádřením. DANIEL VLČEK v současnosti používá k vytváření svých meditativních obrazů místo štětce staré gramodesky. Pracuje v souvislostech obrazu a zvuku, zabývá se rytmem a vytváří prostorové zvukové instalace. VÁCLAV GIRSA je svébytný malíř, jeho obrazy s hudební plakat 2019_1tematikou byly vystavené mimo jiné na výstavě Magmatic Laf v Galerii Svit v lednu 2019. TOM KOTÍK, žijící nyní převážně v USA, bere ticho jako výchozí pozici svých uměleckých děl. Řada jeho prací se zabývá jak fyzickými aspekty ticha a materiálů, ze kterých nefunkční repliky zvukových zařízení vytváří, stejně jako společensko-politickými důsledky ticha samotného. TOMÁŠ HRŮZA je fotograf pracující s videem a kromě jiného jsou mu blízká přírodní a humanistická témata, vytváří i zvukové instalace. BRIAN TYLER NOBLE se nyní soustředí na abstraktnější vyjádření v malbě a objektech, RADOMIR ALBL zaznamenává každodenní situace pomocí kresby. Pijeme herbicidy a kouříme smog je připravovaná v duchu synestezie, zároveň má propojit i další témata, paralelně se objevující i v hudbě a textech skupiny: katastrofické vize budoucnosti, temné stránky lidského chování, strach z nejistoty, podivné bytosti se zářícíma očima, hutnou atmosféru, prázdné řeky, příšery a špatné svědomí.

Hudební uskupení Střešovická kramle vystoupí v rámci vernisáže výstavy v 19 hod. v sále bývalého hostince U Dražných v Dobrši.

Výstava se koná v rámci programu 5. ročníku cyklu s názvem MÍSTO PŮSOBENÍ _DOBRŠ a potrvá od 29. června do 9. srpna 2019.

GALERIE JE PODPOROVÁNA V ROCE 2019 V RÁMCI DOTAČNÍCH PROGRAMŮ JIHOČESKÉHO KRAJE “ PODPORA MUZEÍ A GALERIÍ” A „PODPORA KULTURY“.

Dovolujeme si Vás pozvat na koncert  v sále bývalého hostince U Dražných.

Vystoupí kapela STŘEŠOVICKÁ KRAMLE

Dobrš č.p.26, 29. června od 19:00 hod.

O kapele
Stresovicka Kramle o sobě dala poprvé vědět začátkem druhé půlky 80. let koncertem na Internátě Švadlenek v Haštalské ulici v Praze. Následovala vystoupení na několika punkových přehlídkách a činnost formace byla v roce 1986 završena demosnímkem „Piloti“, na kterém se podíleli Robert Vlček a Wonid. Poté přestala skupina fungovat. Zakládající člen a autor textů Václav Girsa (ex Kritická situace, P.S.) znovuzaložil formaci v prosinci 2011, plakat KRAMLEkdy jeho výstavní projekt „If You Dare“ v galerii Ferdinanda Baumanna vyústil perfomací s kurátorem výstavy Danielem Vlčkem. V současnosti má kapela 8 členů v obsazení: 2 kytary, 1 baskytara, klávesy, 2 bubeníci, synth a cello. Současní členové skupiny jsou: Ďábel Blázen, Vlk, Beran, Hrad, Hrůza, Špína, Kostík, Marťan.V roce 2017 vydala Střešovická kramle LP After the Wedding.

Koncert se koná v sále bývalého hostince U Dražných v Dobrši č.p.26 jako doprovodný program k vernisáži výstavy PIJEME HERBICIDY A KOUŘÍME SMOG. Členy kapely jsou vystavující umělci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *